Bahan-bahan ( size loyang 18cm )
4 biji telur
100 gm serbuk koko
(a)
200 ml minyak jagung
150 ml susu pekat manis
400 ml susu cair
200 gm gula kastor
(b)
150 gm tepung gandum
1 sudu teh soda berkarbonat
1 sudu teh serbuk penaik
cara membuat:
1. Masukkan gula kastor, susu pekat manis, susu cair dan minyak jagung ke dalam periuk. Panaskan sehingga gula hancur dengan api yang perlahan. Ketepikan dan biarkan sejuk.
2. Di dalam bekas lain, pukul telur sehingga kembang.
3. Kemudian masukkan adunan telur ke dalam adunan (a) yang telah disejukkan. Kacau rata.
4. Masukkan serbuk koko dan gaul rata.
5. Kemudian masukkan adunan ke dalam loyang dan kukus selama 45 minit atau sehingga masak.
p/s: jgn lama sgt, nnt dia merekah, meletop macam volcano plak :P
6. Cairkan coklat utk topping kek.
7. Lebih afdal, makan dengan ice cream vanilla. sedap hingga menjilat jari kaki!
0 comments:
Post a Comment